Велики любовни истории, разтърсили света през XX век: Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс

Търсим любовта и се стремим към нея, мечтаем да срещнем единствения човек в целия свят, който да замести същия този свят. Но животът е странен и понякога жесток, не винаги този, който за нас е смисъл на живота ни, се отнася по същия начин към нас. Тук нямат значение съсловието, харизмата, красотата и умението да се представяш в обществото. Хората се срещат, за да даряват един на друг това удивително усещане за любов, което пронизва със силата си дори и тези, които случайно са се докоснали до него. И тук знаменитостите не правят изключение. Техните чувства са осветени от лъчите на прожекторите и славата, целият свят следи в екстаз и упоение събитията от другата страна на екрана. Но преди всичко друго, те са просто хора и нищо човешко не им е чуждо. Страст и любов до оглупяване, болка и саможертва, разочарование и надежда … Разказваме ви за великите любовни истории на знаменитости от миналия век, които разтърсиха времето и пространството.

По своите мащаби страстите в съвременен Холивуд трудно могат да бъдат сравнени със златния XX век, но в неотдавнашната му история има любовен роман, достоен за специално споменаване. Любовната история на Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс  дълго време се възприемаше от скептиците като приказка за възрастния Дон Жуан  – разликата във възрастта от 25 години и страхотният вид на изгряващата холивудска звезда не даваха основания за оптимистични прогнози.

Майкъл Дъглас, който принадлежи на знаменитата актьорска династия на Холивуд, никога не е бил номер едно в негласните рейтинги, но винаги е бил сред топ звездите.

В професионалния му живот всичко е както трябва – от амплоато на герой любовник и приключенски герой в стила на „Индиана Джоунс“, той се обръща към психологическите трилъри със силно еротично начало. Получава два Оскара и признание, а по-късно и статут на секссимвол – след ролята му в култовия „Първичен инстинкт“ със Шарън Стоун. Накратко, професионалният му живот е успешен. В личния си живот той поддържа видимо благополучие с 23-годишния си брак, макар и понякога да е замесван в интриги, което не му носи удовлетворение.

Британската красавица Катрин Зита-Джоунс се снима предимно във второкласни филми.

Вече не се надява да стане звезда – до 27-годишна възраст актрисата продължава да бъде героиня във филми от категория Б. Случайният успех на минисериала „Титаник“ с нейното участие помага красотата й да бъде забелязана от продуцентите на „Маската на Зоро“ с Антъни Хопкинс и Антонио Бандерас. И както често се случва, на сутринта след премиерата момичето се събужда знаменитост.

В самия ден на премиерата на филма тя се запознава със звездата Дъглас,който така се развълнувал при вида на знойната красавица, че започнал да ръси откровени глупости. 56-годишният актьор, виждал какво ли не, се влюбил така, че дори не си и помислил да предложи на младата актриса унизителната роля на любовница. Всичките му усилия били насочени към покоряване на жената, която го докарала до лудост. Символичен бил и факът, че Катрин и Майкъл са родени на една и съща дата – 25 септември, с разлика от 25 години.

Независимо от това, че в Холивуд се присмивали на поведението на мачото Дъглас и го наричали в очите „еротичен плейбой“, в тези отношения нямало и капка вулгарност и изпитани схеми. Майкъл разбирал, че след успеха на „Маската на Зоро“ такава красива жена я очаква цяла поредица от добри предложения, което означавало слава и всички принадлежащи й атрибути: фенове, милионни хонорари, фотосесии, светски събития. Той избрал да действа бързо и да бъде първият, който да грабне момичето, току-що пристигнало в Холивуд.

Ухажвал я красиво, старомодно, всеотдайно, убеждавайки не само Катрин, но и целия свят, че тази любов означава твърде много за него.

Дъглас видимо се подмладил – любовният блян дарява актьора втора младост. След пет месеца обсадата Катрин се предава. Снимки на папараци, изобразяващи двойката влюбени на яхтата на актьора в Майорка, обикалят целия свят. Всички очакват скандал,  но двамата обявяват, че предстои сватба. Скандалът обаче не закъснява: съпругата на Майкъл, Динара, отказва да даде развод, докато неверният съпруг не й изплати 60 милиона долара от 225-милионното си състояние. Заради желанието да се ожени за Катрин актьорът плаща огромна компенсация. Освен това, заслепен от любов, Дъглас подарява на годеницата си уникален пръстен с 10-каратов диамант, заобиколен от още 28 диаманта, и се съгласява да сключи предбрачен договор, с който се задължава в случай на развод да заплати на бившата си любима 3,2 милиона долара за всяка година от живота им заедно.

Една от най-луксозните сватби в историята на Холивуд се състоя на 18 ноември 2000 г. в „Плаза-хотел“ в Ню Йорк.

За правото да заснеме празника списание ОК плака 1,6 милиона долара. Сред гостите са Джак Никълсън, Шарън Стоун, Брад Пит, Шон Конъри, Антъни Хопкинс, Стивън Спилбърг и дори генералният секретар на ООН Кофи Анан. Булката е с дизайнерска рокля от Кристиан Лакроа, украсена с диаманти. На сватбата, разбира се, присъства и първото им дете – 3-месечният Дилън.

Бракът, на когото всички предричаха крах, продължава да учудва скептиците. Той е стабилен и благополучен – двойката има две общи деца; Катрин, бидейки бременна, спечели Оскар за ролята си в мюзикъла „Чикаго“; Майкъл, благодарение на подкрепата на съпругата си, се справи с рака. Неравностойната връзка се превърна в силен съюз. Може би единственият в историята на съвременен Холивуд, който може да бъде наречен бастион на семейните ценности.

- реклама -