яйца
сн. БГНЕС

Великденски яйца станаха емоджита

Великденските яйца вече могат да се усмихват, да се смеят, да бъдат тъжни, зли или да плачат. Идеята хрумнала на двамата братя Скуото, скулптури на дребни порцеланови фигурки от Неапол.

Те изложили яйцата на витрината на своето ателие Ла Скарабатола и моментално събрали любопитните погледи на минувачите. Този уикенд католиците посрещат Великден.

сн. БГНЕС

Идеята за „емоционалните яйца“ хрумнала на Емануеле и Салваторе от онлайн чатовете, през които през последната година година общуват с близки и приятели.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

В интернет пространството хората изразяват емоциите си през така наречените „емоджи“, които представляват малки личица с различни физиономии.

Братята комбинират емоджитата с Пулчинела – популярен персонаж от италианската комедия дел арте. Той е един от южния (неаполитански) квартет заедно с Тарталя, Скарамуш и Ковело. Името му означава „пиленце“ (Pulcino на италиански е пиле на един ден).

сн. БГНЕС

Маската на Пулчинела се заражда през XVI век в Южна Италия край Неапол.

сн. БГНЕС

По Великден Италия влиза в тридневен национален локдаун, за да се ограничат социалните контакти по време на празничните дни.

- реклама -