месо

Веганка започна да яде само месо след ухапване от паяк

Веганка започна да яде само месо, след като разви инфекция от ухапване от паяк. Това съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Силвия Табор от Сакраменто била на къмпинг с приятели през юли 2017 г., когато била ухапана от паяк. Тя не обърнала внимание на инцидента, от който останала само малка пъпчица на глезена ѝ. След това обаче жената започнала да получава обриви, а една от пъпчиците в областта на слабините ѝ нараснала колкото юмрук.

Снимка: Twitter

При постъпването ѝ в болница лекарите ѝ поставят диагноза некротизиращ фасциит, наричана още „месоядна болест“. За да спрат разпространяването ѝ, лекарите направили тричасова операция на Силвия. След това е трябвало да ѝ присаждат кожа.

Щетите обаче били не само външни. През следващите месеци Силвия почти не можела да се храни. Изривала се от всичко, а получила и диария от антибиотиците. Чувствала се много отпаднала. Стомахът ѝ понасял само и единствено месо. Тогава неин приятел се пошегувал, че трябва да премине на „месна диета“. През януари 2018 г. тя решила да пробва и се почувствала по-добре.

„Колкото повече се интересувах, толкова повече се убеждавах, че яденето на месо е най-ефикасният начин за усвояване на хранителните съставки, много по-добро от смесването му с въглехидрати и зеленчуци“, казва Силвия.

Тя твърди, че сега е много по-здрава, отколкото когато е била веган.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -