книги, Хеликон, най-четени, Изкуството на войната, Малкият принц

Вечните класики и модерната литература оглавяват класацията на Хеликон за най-продавани книги

„Изкуството на войната“ и „Малкият принц“

„Изкуството на войната“ от Сун Дзъ и шедьовърът на Антоан дьо Сент Екзюпери „Малкият принц“ водят класацията на книжарници „Хеликон“ за най-продавани книги през 2016 година.

„Думата „уникален“ тук не е паразитна – както тя напоследък се употребява за щяло и нещяло. Защото за пръв път сред познатите ви класации ви предлагаме такава, в която фигурират продадените бройки. Чудо голямо, може да каже някой. Ала мнозинството наши читатели, сигурни сме, ще прояви основателен интерес“, заявяват от „Хеликон“ по повод класацията Топ 200 за най-продавани книги през годината.

През изтеклата година 3535 бройки са продадени от книгата „Изкуството на войната”, на второ място е „Малкият принц” с продадени бройки.Третото място е за влогърът Емил Конрад и книгата „#Сподели (Хаштаг Сподели)”.

Тази статистика е изключително показателна за нагласите и вкусовете на българските читатели през изтеклата година. „Книгите имат художествена стойност, в това спор няма. Но имат и търговска реализация. Двете неща – за добро или зло – са свързани и ние сме длъжни да го отчитаме, ако искаме духовните послания да стигат до по-голяма част от хората“, споделят още от „Хеликон“.

Чудесна новина, че в ТОП 10 намират място книги на български автори. Двете части на „101 отбивки: Идеи за пътешествия до малко познати места в България“ на Елина Цанкова, Иван Михалев са на пето и шесто място. Антистрес оцветяването явно също е много популярно – забавните книжки са достигнали забележителните 1937 бройки.

Седмата част от поредицата за симпатичния Дръндьо е на 11 място. Книгата е най-популярното четиво за деца през 2016 година.

Топ 200 на най-продавани книги, може да видите тук: https://lira.bg/archives/132101.

- реклама -