Вече сте на 40? Забравете за тези напитки!

Вече сте на 40? Това е прекрасна възраст, но върви и с ограничения. Ако сте я стигнали е добре да забравите за тези напитки, защото от тях ще пълнеете, пише Актуално.

Ето кои са те:

1. Кокосова вода.

Да, тя е чудесен източник на електролити. Но производителите често добавят ароматизатори и подсладители, което на практика я лишава от нейните ползи.

2. Лимонада. Водата, захарта и лимоновият сок няма да ви разболеят, но консумацията им в излишък може да доведе до метаболитни смущения. Напитки, които ще ни помогнат да спим по-добре

3. Млечно-кисели напитки. Пробиотиците са чудесни за поддържане на добро здраве на червата, но само ако се консумират в чист вид. Повечето млечно-кисели напитки имат захар в състава си.

4. Джин с тоник. В едно питие се съдържат 124 калории и 32 грама захар и това определено няма да се отрази добре на фигурата ви. Храни и напитки за ускоряване на метаболизма

5. Слабителен чай.

Лаксативите стимулират изпразването на червата. Но заедно с токсините се отделят и хранителни вещества, витамини и минерали, които трябва да се усвоят чрез храната.

6. Газирано вино. Тези напитки съдържат захар. По-добре да изпиете чаша червено вино, за да си набавите големи количества антиоксиданти. Храни и напитки, които не трябва да оставяме в камерата

7. Разтворими напитки. Те съдържат ацесулфам калий и сукралоза. Първото вещество има канцерогенни свойства, а второто оказва влияние върху сигналите на тялото за ситост.

8. Бутилиран чай. Според проучване, трябва да изпиете 20 бутилки чай, за да получите същото количество антиоксиданти, съдържащи се в една чаша домашно приготвен чай.

9. Голямо количество кафе. Докато чаша-две кафе могат да се отразят добре на тялото ви, помислете добре преди да посегнете към 4-тата чаша кафе за деня. Причината за това е, че консумацията му може да се отрази негативно върху плътността на костите ви.

10. Диетични безалкохолни напитки. Почти всички популярни диетични газирани напитки съдържат аспартам. Това всъщност е изкуствен подсладител, който първоначално е бил създаден с цел подпомагане на загубата на тегло. Но по-късно е установено, че има обратен ефект.

11. Плодови сокове. Сладостта на тези сокове се дължи на фруктозата – вид захар, насърчаваща отлагането на висцеларни мазнини. По-добре е да ги замените с вода, овкусена с пресни резенчета портокали, лимон и грейпфрут.

- реклама -