Борисов откри ремонтираната компресорна станция „Петрич”

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова прерязаха лентата на модернизираната компресорна станция в Петрич. 

fc02be9b4878f6fdd54b8551506d9704Чрез нея България вече ще може да получава около една трета от необходимите й количества природен газ от Гърция по съществуващия газопровод.

Инвестицията е на стойност 17 млн. евро и е първата ни възможност за разнообразяване на доставките на синьо гориво.

„Най-съвременна е направена, така че във всички посоки да може да се движи газ, така че от Европейския газов хъб Балкан, да стига и през Гърция и за Италия, и за Македония, защо не и до Албания. Така че ние сме си свършили нашата работа и се надяваме и другите да си я свършат“, подчерта Бойко Борисов.

Премиерът зави още, че с модернизираната компресорна станция вече няма да има студени зими и криза с газа.

Попитан как се чувства на 57, тъй като днес той има рожден ден, той отговори: „Като ти се случи нещо 57 пъти ти е безразлично. Така се чувствам. Работа сутринта имахме със „Свобода и демокрация”, един голям форум, сега Петрич. Работен ден”.

На въпрос за президентските избори, Борисов каза, че президентът Плевнелиев за 5 г. е водел проевропейска и пронатовска позиция. „Така че ще имаме президент, избран от българите, който и да е той – септември месец ще ви кажа”, добави Борисов.

- реклама -