Вече откраднаха 15 електрически скутера от улиците на София

Най-малко 15 електрически скутера са били откраднати още в първите дни след пускането им по улиците в София. На 22 август сутринта столицата ни се събуди със 150 е-тротинетки, разположени по централни софийски улици.

В системата на предоставящия услугата за ден са се струпали десетки сигнали за скутери, които трябва да бъдат докарани обратно в базата за проверка. Едва 3 от 18 се оказват реални: едни изобщо ги нямало на указания адрес, а от други били останали едва малка част от тях.

В близост до столичен мол вместо скутер имаше само части от GPS предавателя. Абсурдно звучи, но според системата една от тротинетките би трябвало да е в 6-то столично РПУ или в съседен имот, но при проверка на място, няма и следа от двуколесното. От компанията потвърдиха, че „много е възможно някой да ги е взел или скрил“.

Оценките на нововъведението бяха противоречиви.

На пръв поглед, цената изглежда нормална – 1,50 за отключване на скутера и по 30 стотинки за всяка минута от ползването му. Когато се пресметне крайната сума обаче излиза, че да се наеме малката машинка е по-скъпо, отколкото да се вземе такси.

Електрическата кола под наем е 0,29 стотинки на минута, като първите 12 минути струват 3,48 лева. За около километър и половина, които изминаваш за около 10 минути, цената на скутера излиза на 4,50 лева.

- реклама -