Вече можете да живеете и работите в замък. Къде приказката е възможна

Италианското правителство раздава замъци и манастири с цел да се увеличи потока от туристи и инвестициите в страната.

Всеки може да избере от 103 исторически сгради, но при едно условие – трябва да докаже, че има средства, за да възстанови сградата, да я превърне в успешен бизнес като хотел или ресторант и да привлече туристи.

Най-интересните обекти са: уникален замък от XIII век – Кастелло ди Монтефьоре и замък от XI век Кастелло ди Блера, близо до Рим.

Италианските управници искат да привлекат вниманието на посетителите и местните към малко известни забележителности в отдалечените части на страната и по този начин да се облекчи тежестта върху най-популярните туристически обекти. Много от популярните италиански градове вече не се справят с притока от туристи и се опитват да въведат различни ограничения. Например, във Венеция е забранено да се отварят нови ресторанти.

А във Флоренция отварят нови ресторанти и магазини за хранителни стоки в историческия център на града, които да предлагат 70% от местното производство.

Мечтата на много хора да живеят в тишината и уединението на манастира и да не се сблъскват с трудностите на стажа, вече може да се реализира.

В списъка са включени още антични селските стопанства и таверни, които ще се раздават безплатно. Повечето от тях са „встрани от отъпкания път“, но в близост до пешеходни туристически  маршрути,  маршрути за велосипеди.

 

 

 

- реклама -