Вече има наказан служител за натравянето на 22 деца в Ямбол

22 деца, които бяха приети по спешност със симптоми на хранително натравяне в ямболската болница, засега остават в „Инфекциозно“ отделение. Със случая вече се зае и Районна прокуратура Ямбол.

Менюто в училищния стол е причина децата да постъпят по спешност в болница, категорични са родителите им. Обедното меню от пиле-каша и десерт с нишесте консумирали вчера всички 100 деца в училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Дражево.

„Не мисля, че е от храната. Тази храна се доставя до всички училища в общината, а в нито едно друго училище няма регистриран случай“, каза за БГНЕС Марина Николова, директор на училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Има, обаче, вече и констатирано нарушение, в резултат на комплексната проверка на Здравната инспекция и местната служба на Агенцията по храните в Ямбол. То показва, че в разливочната на училищната столова служителката не съхранила 48 часа пробите от храната.

„Тази жена, в училището, която не е съхранила пробата, както е задължена, ще бъде санкционирана“, съобщи д-р Николай Георгиев, директор ОДБХ-Ямбол.

Всички резултати от изследванията и на храната, и на работничката в столовата ще са готови най-рано след два дни.

- реклама -