Lamborghini

Вдигнаха с паяк Lamborghini за половин милион лева

Ако притежаваш Lamborghini Aventador, което струва над 300 хиляди долара (почти половин милион лева), вероятно не би трябвало да ти е проблем да му плащаш пътните данъци и такси.

Иначе рискуваш да ти конфискуват скъпото италианско возило. Именно това се случило на собственика на въпросното Lamborghini. Преди няколко дни той бил спрян за проверка от полицията на остров Уайт, в южната част на Англия. Униформените установили, че той е пропуснал да си плати пътните такси от миналия август насам. Те незабавно викнали паяк и репатрак и натоварили на него матово черния Aventador.

Данъците се определят на базата на вредните емисии, изпускани от автомобилите. След първата година, когато се плаща първата висока сума, следващата такса е значително по-ниска. По тази логика било разкрито, че собственика на скъпото возило дължи около 650 долара на хазната. Нищо, в сравнение със стойността на Lamborghini-то му.

Полицаите не само конфискували возилото, но за назидание на неговия водач типично по британски пуснали в социалните си мрежи снимки на колата.

- реклама -