пожарникари

Вдигат с 10% заплатите на пожарникарите от догодина

„Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата държава е щастлива.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където посети обновената сграда на пожарната служба в кв. „Аспарухово“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов изтъкна пред служителите, че се предвижда 10% увеличение на заплатите в новия бюджет

По думите му, държавата продължава да осигурява най-добрата техника за работещите в пожарните служби. „Искам всичко да стане веднага“, добави премиерът и отбеляза стремежа на правителството да отговори на нуждите на всички сектори в държавата, като открои медицинските сестри, военните, полицаите, инфраструктурата, детските градини.

За варненци АМ „Хемус“ е основата на всичко“, категоричен беше министър-председателят. През 2018 година са извършени ремонтни дейности на 44 сгради в териториалните звена в страната на стойност 1 377 385 лв. Със средства от оперативна програма „Околна среда“ и „Регионално развитие“ са доставени 634 броя нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 броя автоматични стълби, 12 броя хидромоторни помпи, 22 броя спасителни автомобили, 47 броя инженерна техника. Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.

Борисов се срещна и с пожарникари и полицаи в града. Вчера във Варна се проведе пореден протест на пожарникари и полицаи срещу лошите условия на труд и ниското заплащане на нощния труд.

- реклама -