сн. БГНЕС

Възстановяват състезанията и на закрито, ето правилата за публиката

Считано от 10.06.2020 г. се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на открито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки или при спазване на дистанция от 1,5 м.

Считано от 15.06.2020 г. се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на закрито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Това става със заповед на здравния министър след срещата му с министърът на спорта Красен Кралев. Двамата обсъдиха мерките, които следва да бъдат спазвани при провеждането на спортни мероприятия със състезателен характер.

До този момент бяха позволено спортни занимания за всички възрастови групи, но без състезателен характер.

Това е поредната добра новина за българския спорт, след подновяването на футболния шампионат, допускането на зрители за мачовете от Първа лига и отварянето на фитнес центровете, фитнес залите, басейните и плувните комплекси.
- реклама -