Гетуик

Възстановена е работата на лондонското летище „Гетуик“

Британското летище „Гетуик“ обяви в изявление, че възобновява работа след причинения от дронове хаос, предаде Ройтерс. Става дума обаче за частично възобновяване на работата, което се отнася само за някои от планираните излитащи и кацащи полети.

Пистата на „Гетуик“ вече е отворена, като е предвидено ограничен брой самолети да излетят и кацнат на летището. За днес са предвидени 700 излитащи полета от „Гетуик“, каза високопоставен представител на управата на второто най-натоварено британско летище.

„Гетуик“ продължава да съветва пътниците да проверяват състоянието на полета си преди да тръгнат към летището, тъй като някои заминаващи и пристигащи полети ще бъдат отложени или отменени, се посочва в изявление на летището.

Полетите на „Гетуик“ бяха спрени в 23 ч. българско време в сряда, след като в непосредствена близост до летището бяха забелязани два дрона. Няма задържани хора във връзка с инцидента. Британската полиция и армия обаче са предприели мерки, за да може летището да отвори и въздушният трафик да не бъде възпрепятстван от дронове.

120 000 хора бяха засегнати от инцидента, станал в навечерието на Коледа – един от най-натоварените периоди за въздушния транспорт през годината.

- реклама -