„Възраждане” свали знамето на Украйна от сградата на Столичната община, общинари го закачиха пак

„Възраждане – София” свали знамето на Украйна от сградата на Столичната община.

„Напомняме, че мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република”, подчертават от партията.

От „Възраждане” уточняват, че по-късно днес знамето ще бъде върнато на украинския посланик. „Надяваме се с този добър пример да покажем, че чуждите знамена трябва да се уважават, а не да се горят”, обясняват от партията.

Решението за поставянето на флага на фасадата на сградата беше взето от Столичния общински съвет на 21 април. Тогава бяха преименувани и площи, в близост до руското посолство. В чест на Украйна една от алеите в района вече се нарича „Героите на Украйна”, а площад наблизо – „Борис Немцов”.

„Ако не беше толкова тъжно щеше да е смешно“. Така председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев коментира случаят от тази сутрин,

при който бе свалено украинското знаме от сградата на Столичната община.

Депутати от „Възраждане“ са играли ролята на охрана на вишката, чрез която е било свалено украинското знаме.

Това разказа още Георгиев и определи поведението им като „безобразно“, съобщава  DarikNews.

Образувана е преписка по случая в 5 РУ, установена е самоличността на служителите, които са народни представители. Те дори са се възползвали от служебното си положение и са казали на полицаите да не се месят.

Знамето е възстановено минути по-късно, увери Георгиев. По думите му става въпрос за „грубо посегателство на демокрацията“. И допълни, че очаква МВР да си свърши работата.

Георгиев призова: „Депутатите да гласуват закони в Народното събрание, вместо да се катерят по вишки или да ги охраняват. Нужен е лиценз за охрана. Те могат и коледната украса да свалят“.

На фасадата на Столичната община на ул. „Московска“ 33 отново е поставено знамето на Украйна, след като по-рано днес от ПП „Възраждане“ го свалиха. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Столичния общински съвет.

- реклама -