„Възраждане“ иска да излезем от ЕС, чакат Радев да свика КСНС

„Възраждане“ иска да излезем от ЕС заради закриването на рафинерията, въглищните централи и АЕЦ, чакат Радев да свика КСНС. Ето какво казаха в декларация на партията от парламентарната трибуна:

На 2 декември служебното правителство отмени решение на четворната коалиция. Става дума за забраната на износ на петролни продукти, произведени от руски петрол. Те не попадат под санкционен режим.

Това е комсомолска сервилност за сметка на българските граждани, ще има дефицит на българския пазар и цените ще се увеличат. Доставки от алтернативни източници за невъзможни. Ако рафинерията в Бургас спре да работи, ценовият шок би бил катастрофален, излязоха с декларация от партия „Възраждане“.

Коалицията на Кирил Петков и Корнелия Нинова беше тази, която подписа и ангажимент да закрием половината си въглищни мощности и да спред да получаваме руско гориво за ядрената си централа. Дали няма да е по-добре да напуснем ЕС, за да гарнираме собствеото си оцеляване. Искаме президентът да свика КСНС за бърза реакция.

Четете още:

- реклама -