Възраждане: България изнася оръжие към Украйна през посредници

България и в момента изнася огромно количество оръжие към Украйна през посредници. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред „Дунарит“ има колона от украински тирове, които доколкото зная, товарят тротил. Вчера от „Арсенал“ също са товарени огромни количества оръжия. Отиват в Полша и от там се преразпределят към Украйна, износът не е директен“, допълни още Костадинов.

„Нашата страна, за съжаление, вече е пряко намесена във войната, и то на страната на Украйна. Но няма единодушие по темата дори сред депутатите в управляващото мнозинство, които публично са уж проукраински настроени“, каза Костадинов.

Костадин Костадинов посочи още, че 84% от българското общество не желае да се изпраща оръжие: „Това означава, че ако се вземе такова решение, правителството ще прави напук на желанието на хората.“

Петков: Сърцето ми е с Украйна, но трудно ще доставим оръжие на Киев

Преди няколко седмици от кабинета официално опровергаха твърденията, че се изнася оръжие към Украйна. Премиерът Кирил Петков посочи, че такова ще бъде пратено на Киев единствено и само след решение на Народното събрание. Предоставяне на оръжие от България за Украйна може да се случи само след евентуално решение на Народното събрание, заяви той.

Източник: Труд

- реклама -