Възможно ли е изчезналият Емил Боев от Перник да е отвлечен?

Възможно ли е изчезналият Емил Боев от Перник да е отвлечен? Вчера такава версия лансира брат му и обяви награда от 100 000 лева за този, който го открие жив или даде информация, която да помогне за откриването му. Емил е в неизвестност вече десети ден, припомня БНТ.

Брат му казва, че е решил да обяви

награда заради липсата на резултат от издирването до момента. Преди да изчезне безследно, Емил Боев е бил в града и е оставил телефона в колата си, защото е бил счупен.

„Не съм сигурен как успява човек да

изчезне безследно. В дън земя в град и то на сред фестивал, но ето, че е възможно. 10 дни продължаваме доброволци, полицаи да работим доста здраво и въпреки това, поне по моя информация, разбира се, не сме и на сантиметър по-наблизо от това да го намерим“, заяви Мартин Боев.

Мартин казва, че версията за отвличане

е предположение, което е направил по пътя на логиката, а не защото има конкретна причина за това.

„Методът на елиминация, честно казано. Защото виждам, че не е тръгнал към гората. Нямало е как да тръгне към гората. Нямало е какво да прави там. В тези температури, в това състояние. Ако е бил тръгнал към града е щял някой да го види.

Няма как да се завре във ферма или в нещо

подобно, защото никой в логиката не би направил това и ако беше на улицата, нящой щеше да го види“, заяви Мартин Боев.

От полицията в Перник отказаха коментар на този етап. Заявиха само, че въпреки изминалото време продължават да работят активно по случая.

Според дългогодишния бивш шеф на „Издриване“ в

МВР оперативна логика в подобна версия има и по нея би трябвало да се работи. „Обикновено при проведени бързи издирвателни мероприятия има положителен резултат. Но тук виждаме, че вече повече дни температурите са доста ниски и е опасно и за здравето,

но след като всички местности в района са

проверени може да се работи и по тази версия за някакво отвличане“, заяви Красимир Занев, бивш началник „Издирване“ в МВР.

И според Мартин Боев, и според Красимир Занев обаче не може да се прави аналогия между намирането на малкия Сашко, след като баща му обяви 100 000 лева награда и случая с Емил.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено