Възкресяват Уитни Хюстън за европейско турне

Уитни Хюстън ще се появи отново на концертните сцени. Осем години след смъртта ѝ нейна холограма ще бъде използвана на европейско турне. Първият спектакъл ще бъде в Англия на 25-и февруари.

Планирано е по-късно турнето да продължи на територията на САЩ. „Сега е подходящото време за турнето“, заяви Пат Хюстън. Тя е бивша мениджърка на починалата певица и е продуцирала шоуто заедно с компанията BASE Hologram.

Миналата седмица в Бърбанк, Калифорния, представители на медиите имаха възможност да се запознаят с подробности за „Една вечер с Уитни: Холограмното турне на Уитни Хюстън“, което включва прожекции на холограми върху сцена с участието на танцьори и изпълнения на живо на бек вокалисти.

Сред концертните изпълнения ще са някои от най-големите хитове на певицата, като „How Will I Know“, „Saving All My Love For You“ и „I Will Always Love You“.

Ще бъдат чути и редки записи, сред които записаният от нея за пръв път преди 3 десетилетия кавър на песента „Higher Love“ на Стив Уинууд.

За шоуто са използвани стотици часове изпълнения на Уитни Хюстън.

„Създадохме холограма по същия начин, както го направихме с Кари Фишър в „Rogue One: История от Междузвездни войни“, поясни Марти Тюдор, изпълнителен директор на BASE Hologram, която преди е работила над холограмни изображения на починали певци, сред които Рой Орбисън и Мария Калас. „Това е дълъг и сложен процес, но смятам, че се постига желаният ефект“, допълни тя.

- реклама -