ВАЖНО: България одобри проект за допълнителна помощ на Украйна (Вижте как ще помагаме)

Военният министър беше извикан по спешност от комисията по външна политика тази вечер. Депутатите обсъдиха проекторешение да предоставим допълнителна помощ на Украйна, пише Би Ти Ви.

След като 3 седмици спориха, четирите партии в управляващата коалиция стигнаха до решение да предложат 3 вида помощ на Украйна – техническа, финансова и хуманитарна.

Цялостен пакет от мерки за преодоляване на последиците от наложените санкции в икономически, финансов и социален аспект,

както и по отношение на енергийната и продоволствена сигурност на България; Оказване на помощ на Украйна – хуманитарна, финансова и техническа за защитни цели според нуждите на Украйна и съобразно възможностите на България;

Подкрепа за украинските граждани, бягащи от войната – законодателни и организационни мерки с цел подобряване на капацитета за приемане и възможностите за интегриране до създаването на условия за тяхното трайно завръщане в Украйна.

В мотивите е посочено, че по този начин страната ни участва в солидарните действия на съюзниците в ЕС и НАТО за възстановяване на мира и сигурността в целия регион.

- реклама -