Въжена линия ще вози до прочутия надпис „Холивуд” в Лос Анджелис

„Уорнър брос” предлага да построи въжена линия, с която да бъде осигурен достъп до прочутия надпис „Холивуд” – една от главните туристически атракции в Лос Анджелис, съобщи АФП.

Осъществяването на проекта, който включва построяване на туристически център близо до надписа, ще струва 100 млн. долара.

„Надписът „Холивуд” е важен, признат в целия свят ориентир за град Лос Анджелис”, се казва в комюнике на „Уорнър брос”.

„Популярността на надписа обаче имаше и негативен ефект, като увеличаване на движението в кварталите наоколо и проблеми със сигурността. Идеята за въжена линия бе предложена по-рано и наскоро се наложи като потенциално решение”, посочват още от компанията. С въжената линияпреминаването по дългия 1,6 км маршрут във всяка от двете посоки ще отнема около 6 минути.

Сега „Уорнър” възнамерява да поиска мнението на градските власти, местните жители и екологични организации, независимо че въжената линия ще бъде построена върху неин терен. Във всеки случай ще трябва да се получи зелена светлина от градските власти в Лос Анджелис, преди да започне осъществяването на проекта.

„Предлагаме решение, което ще има най-малко въздействие върху околната среда, защитавайки и съхранявайки парка Грифит и кварталите наоколо”, се уточнява в комюникето.

- реклама -