Стара Загора, област, вечерен час
Снимка: Община Стара Загора

Въвеждат вечерен час за област Стара Загора

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на вирус COVID-19 на територията на област Стара Загора, и по препоръка на Областния медицински съвет днес, 31 март, областният управител Гергана Микова издаде заповед, с която се въвежда вечерен час в цялата област.

Това съобщиха от областната администрация в Стара Загора.

Той ще продължава от 21.00 ч. до 5.00 ч.

Вечерният час няма да важи за работещите на смени, лицата, отиващи и връщащи се от работа, и за лицата, нуждаещи се от медицински грижи.

Заповедта на областния управител ще влезе в сила от 00.00 ч. на 1.04.2020 г.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на ОД МВР Стара Загора и на кметовете на общините от областта.

Ще бъдат затегнати мерките и в самия областен център Стара Загора, а контролът засилен.

От вторник например вече са затворени така наречените „кучешки градинки“, които са обособени за разходки на домашни любимци. Те останаха отворени след забраната хората да посещават и да се събират в парковете, но местната власт констатира, че старозагорци започнали да злоупотребяват с тези правила. „Да, можеш да излезеш да си разходиш кучето, но не и да го използваш, за да обикаляш целия град“, коментира по този повод кметът Живко Тодоров. Той издаде заповед, според която занапред стопаните ще могат да разхождат домашните си любимци само и единствено около мястото, където живеят, и то, ако животните са на каишка.

- реклама -