Снимка: БГНЕС

Въвежда се временна организация на товарното движение по АМ „Тракия“ заради ремонта до Чирпан

Поради усложнената пътна обстановка във връзка с ремонта на АМ „Тракия“, извършвани от км 182+294 до км 211+150, и засиления трафик по време на летните месеци за дните 2 юли и 4 юли (петък и неделя) се въвежда временна организация на движението за превозните средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 т, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

От 12 часа днес до 21.00 ч. в посока от София към Бургас товарните автомобили ще бъдат отклонявани от 126 км на АМ „Тракия“ по път II-64 – с. Труд-с. Баня-път I-6-гр. Калофер-гр. Казанлък-път I-5-гр. Стара Загора-АМ „Тракия“ при 208 км.

Същата мярка, но в обратен ред, ще се прилага в същия времеви диапазон в неделя в посока от Бургас към столицата. Екипи на Пътна полиция ще подпомагат трафика и ще указват посоката на движение на товарните автомобили на място. По пренасочения маршрут товарните автомобили няма да заплащат допълнителна ТОЛ такса.

Апелът към водачите е да спазват стриктно указанията на контролните органи и да се движат с повишено внимание в натоварените участъци, както и да спазват временните ограничения на скоростта.

- реклама -