Европа Френската Франция, полицай, нападение, нож

Във Франция задържаха лица, свързани с мароканска терористична клетка

Френските органи за сигурност са успели да обезвредят тази седмица терористична клетка, действаща близо до Париж благодарение на информация, предоставена от мароканските спец служби, съобщи в. „Ал Ахдас ал Магрибия”.

По данни на изданието, близо до френската столица са били арестувани трима души по подозрение за връзки с членове на терористична мрежа, ликвидирани наскоро в Мароко.

При обиски в парижкото предградие Вилжюиф френските сили за сигурност са открили взривни вещества и технически средства

Следствието не изключва арестуваните във Франция лица, двама от които са от марокански произход, да са свързани с престъпниците, извършили през август атентати в Каталуния.

В момента силите за сигурност на Мароко работят в тясно сътрудничество с европейски колеги за установяване и обезвреждане на законспирирани активисти на терористични мрежи.

На церемония по официалното встъпване в длъжност на новия генерален директор на Главното управление за вътрешна сигурност Лоран Нюнез, вътрешният министър Жерар Колон обяви, че от началото на годината органите на реда са предотвратили 11 атентата.

Последната операция е проведена миналата седмица в град Сент Уен. Там беше заловен човек, който планирал нападения срещу служители на силите за сигурност.

- реклама -