Във Франция кросът е разрешен на не повече от 1 км от дома, Макрон против национална карантина

Франция ще затегне мерките, наложени в борбата с коронавируса, като строго ограничава физическите упражнения и затваря повечето пазари на открито, заяви премиерът Едуар Филип в понеделник.

Министърът каза пред телевизия TF1 в интервю на живо, че по-късно ще подпише указ, забраняващ от вторник физически упражнения, като бягане на повече от един километър разстояние от дома, както и затваряне на пазарите на открито, въпреки че местните власти могат да поискат изключения в извънредни случаи.

Френският президент Еманюел Макрон е против идеята за въвеждане на национална карантина във Франция заради епидемията от новия коронавирус.

Той е казал това на представители на ръководства на религиозни общности. Според него такава мярка повече ще навреди, отколкото ще помогне. Макрон вече е наредил на французите да си стоят по домовете освен за купуване на храна, отиване на работа, физически упражнения или медицински грижи. Някои лекари обаче призовават за по-строги ограничения.

Френските здравни власти съобщиха за нови 186 починали от новия коронавирус, с което общият им брой става 860 души, или нарастване с 28 процента.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -