Фермата "Съединение" Иван Андрей емигранти българи шоу предаване

Във Фермата от петък: Как ще намерят Съединението емигрантите и българите у нас? – Снимки, Видео

Титаничен сблъсък не само на сила, но и на манталитет, се очертава да се превърне новият сезон на Фермата по bTV.

Защо българите си тръгват от страната и защо други българи предпочитат да си останат в родината?

Вероятните отговори ще намерите ако проследите надпреварата във Фермата.

Продуцентите Иван и Андрей не просто създават шоу за единоборство. В предстоящият 4-ти сезон на предаването, един срещу друг ще се изправят две класи, които както се оказва, имат различно отношение към държавата България.

Това става ясно от представеното днес проучване на телевизията, според което мотивите за емиграцията на българите са предимно икономически. Т.е. според изследването на TNS 53% от нашите сънародници в чужбина са там в търсене на по-добро заплащане. ДА, стандартът на живот има значение, особено в по-малките населени места.

Чия работа е спасението на Родината?

Броят на гласуващите в България и чужбина е почти изравнен. Това означава, че емигриралите българи не са апатични по отношение на политическите процеси у нас. Нещо повече, те са доста активни, и в някои случаи са доста по-активни по определени проблеми от тези от нас, които живеем тук.

Ще се върне, няма да се върне?

Какво би мотивирало някой, който е устроил живота си чудесно в чужбина да се завърне в България? Отговорът е прост – добри условия за живот и работа.

 

Продуцентите на предаването обещават да предоставят на зрителите истински социален експеримент – в шоуто влизат 21 българи, от които половината са избрали да градят живота си в чужбина, а другата половина – да останат в родината си. Сред всички тях са известни личности, които за първи път участват в риалити шоу – олимпийският медалист Йордан Йовчев, лекоатлетката Ваня Стамболова, бизнесменът  Ивайло Караньотов и вокалистът на D2 Деян Каменов – Дидо.

Как те ще построят общия си дом? Как ще намерят пресечните точки в битието си и как ще успеят да намерят общ език?

На всички тези въпроси ще си отговорите сами през следващите няколко месеца.

Нашата задача е да разрешим споровете помежду им и да ги обединим.

Така изпълнителните продуценти на шоуто Иван и Андрей вдигнаха леко завесата пред тайните на предаването.

В тази мисия ще се включи специалният гост в четвърти сезон „Съединение“ – световната спортна легенда Йордан Йовчев. Той е поканен да влезе в ролята на вдъхновител и ментор на участниците, защото е ярък пример за българин, който въпреки че е работил по света и е живял в чужбина, винаги е избирал да се състезава под българския флаг.

„Поласкан съм от отредената ми роля на вдъхновител и се надявам с този специален статут да бъда полезен на участниците да разгърнат потенциала си и да ги напътствам така, че да се справят по най-добрия начин с това предизвикателство. Това, което приемам за моя мисия в шоуто, е да помогна на двата отбора да се обединят и да започнат да градят заедно. От гледна точка на личната ми история аз бих могъл да бъда част и от единия, и от другия отбор във „Фермата“, коментира Йордан Йовчев.

Очаквайте!

- реклама -