пътища

Вътрешният министър: За случващото се по пътищата има отговорни много други органи преди МВР

За това, което се случва по пътищата има отговорни много други органи преди МВР. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти в Народното събрание.

Той обясни, че за движението на АМ „Тракия“ не се предвиждат допълнителни патрули заради катастрофата тази сутрин. „Други мерки трябва да взимаме, които да бъдат преди това, а не след това както беше при Микре. Очевидно има недостатъци не само от гледна точка на контрола. За това, което се случва по пътищата има отговорни много други органи преди МВР. Не го казвам, за да извинявам министерството, ние си знаем мястото, но ние се обясняваме винаги“, подчерта вътрешният министър.

31 жертви на пътя само за седмица

„Има пътища, цялата държава, едните в населените места и общините, има и други хора, които отговарят за обучението за транспортните средства и най-накрая се появяваме ние, които контролираме лошите, наказваме и се опитваме да накараме нарушителите да не нарушават закона и правилата за движение по пътищата. Говорили сме с всички по веригата да си поемат отговорността. Тази отговорност е обща и всички трябва да направим нищо. За една седмица жертвите са 31“, каза Валентин Радев.

- реклама -