Румяна Бъчварова
Румяна Бъчварова в Народното събрание

Вътрешният министър: Веднага заловихме нападателите от Слънчев бряг

Вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви пред Народното събрание, че само 1 от издирваните 30 лица за стрелбата в Слънчев бряг все още не е задържано. Тя бе извикана за да докладва пред депутатите за конфликта в морския курорт, при който бе убит гард на несебърския бос Митьо Очите, а самият той бе тежко ранен.

Още един от издирваните за стрелбата по Митьо Очите се предаде

В пленарната зала, Бъчварова разказа, че конфликтът е възникнал спонтанно и информациите, че хората на Очите са били въоражени и са носили брадви не е истина. Това се доказвало от факта, че Димитър Желязков е бил единствения, който е бил с бронежилетка. От охранителните камери се разбрало, че малко преди 21 часа в сряда, пред заведението са се събрали около 30 от приближените на Очите, като само малка част от тях са влезли в ресторанта. Там те е се спречкват с управителя, разменят се удари и започва стрелба. При нея е убит охранителя Александър Алексиев и са ранени трима, сред които и Димитър Желязков.

Румяна Бъчварова потвърди, че стрелбата е в следствие на скандал за парко място между мъжа, който живее на семейни начала с дъщерята на Очите и управителя на заведението.

Независимо от оценката на вътршният министър, вчера премиера Борисов изрази недоволство от работата на МВР по случая. Бъчварова съобщи, че предстои проверка на ОДМВР- Бургас, след което може да се каже имало ли е грешки и дали те ще доведа до смяна в ръководството на бургаската полиция. Това обаче ще се случи след приключването на случая, тъй като по думите на министъра “ в момента всички са активизирани да работят по този случай и към момента нямам основание за критични бележки по него“.

- реклама -