затворници

Вътрешният министър: Рано или късно ще заловим избягалите затворници

Все още се получават сигнали за двамата избягали затворници от Софийския затвор, което е добре, заяви в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Търсим двамата избягали затворници. Проверяваме не само сигналите, имаме други методи. Казват ни адреси – проверяваме ги. Колко сили хвърлихме и там, но е така. Освен председателството и хулиганството полицията се занимава и с всичко останало в държавата“, каза напомни той.

Важното е наказанието накрая

„Рано или късно ще бъдат хванати. Рано или късно и Галеви ще бъдат хванати. Системата работи, дори на някой да му се струва бавно. По- важното е накрая да има наказания, може да е и след 2 или 5 години“, подчерта силовият министър.

Той предупреди, че тези, които сега нарушават или имат идея да нарушават закона, да знаят, че „рано или късно законът ще бъде с пълна сила върху тях“.

По повод на случая от 20 март, когато 43-ма пътници от полет от Париж бяха пропуснати да преминат непроверени в България на летище „София“ Радев обясни, че на бюрото му е докладът от Дирекция „Вътрешна сигурност“. „Проверките са две. Няма да кажа нищо докато не видя и другия доклад и не ги съпоставя. В доклада на „Вътрешна сигурност“ няма умисъл, което от една страна ми харесва, а от друга се притесних. Възложил съм дисциплинарно производство. Направена е проверка в ГД „Гранична полиция“ на летището. Всички данни идват в министерството, дават се на дирекциите, които проверяват до какви изводи са стигнали“, каза още по темата вътрешният министър.

- реклама -