протести
сн. БГНЕС

Вътрешният министър: Полицията действа на ниво и с висок професионализъм по време на протестите

Действията на полицията по време на протестите са на ниво и са извършени с най-висок професионализъм. Това каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в отговор на Иван Иванов от БСП за протестите.

„Може би съм не съвсем обективен, но конкретно за тези действия и за оценката и планирането на работата преди, по време и на протестите, не бих казал, че са протести, те бяха обявени като въстания“, каза още Терзийски.

Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че тази тема е многократно дъвкана. „Моята оценка е, че колегите се справиха перфектно с подготовката и самото изпълнение. Може ли да се стигне до предотвратяване на това нещо, въпреки информацията. От всички, които се изказват по медиите, единици са хората, които са участвали в такава безредици. Лесно е отстрани да се гледа. Мнения съм чул на колеги бивши, които не оспорвам капацитет им, едно е да го гледаш отстрани, едно е да го четеш на книга, друго е да участваш“, коментира още главният секретар на МВР.

Той заедно с вътрешния министър участваха в заседание на парламентарната комисия по вътрешни въпроси.

сн. БГНЕС

Ако ние знаехме точно кои са провокаторите, какво смятат да направят, как точно, никога нямаше да го допуснем“, изтъкна още Иванов. Той посочи, че е нямало да се допусне да пострадат полицаи и български граждани, защото някой така иска. „Тук нямаше никаква спонтанност, тук имаше предварителна организация. Фактът, че взривните устройства, пиротехниката бяха там, няма как да станат, ако това нещо не се търси“, допълни още Иванов.

източник: Фокус

- реклама -