самолет
Снимка: Курир

Вътрешният министър: Няма оцелели при самолетната катастрофа в Македония, открити са четири тела

Колегите от Република Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета. Там на място са открити 4 тела, съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Оцелели няма.

„Телата са превозени в тяхната съдебна медицина за аутопсия и след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите. В постоянна връзка сме с колегите от Северна Македония. Извършва се оглед на място и се работи по установяване на причините за катастрофата“, обясниминистър Маринов.

Той посочи, че към момента всякаква друга информация е въпрос на предположения, затова призова за време, за да се изясни причината за катастрофата. „Към момента вътрешният министър на Северна Македония ме увери, че имат ресурс да се справят с първите и неотложни действия. Ние сме заявили, че сме в готовност да им помогнем при нужда“, каза още вътрешният министър.
Маринов обясни, че се извършва проверка на техническото състояние на самолета.

Четиричленното българско семейство – майка, баща и две деца, загинаха, след като малкият самолет, с който са летели, се разби вчера в централната част на Македония

Жертвите са Георги Бошнаков, съпругата му Калина Корнажева и двете им дъщери. Имената бяха съобщени от македонската преса.

Георги Бошнаков (49 г.), който е пилотирал разбилия се самолет, e завършил Техническия университет в София и има фирма за рециклиране на отпадъци. Бошнаков е имал лиценз за пилотиране.

Съпругата му е 47-годишната Калина Корнажева-Бошнакова, адвокат. Според български медии тя е племенница на Петър Корнажев и братовчедка на бившия бразилски президент Дилма Русеф.

Нейният баща е видният публицист Цоню Корнажев, който е брат на починалия през 2002 г. бивш правосъден министър от кабинета Беров и чичо на първата жена държавен глава на Бразилия.

18-годишната й дъщеря Биляна е ученичка в Американския колеж.

Самолетът тип „Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е поискал разрешение да продължи към София, съобщи Николче Тасески от въздушния контрол.

Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Машината е изчезнала в 17.16 българско време. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил, че има силни турбуленции. Самолетът е бил с германски регистрационни табели.

- реклама -