Васил Велев, протест, пари, МРРБ, строители, фирми

Васил Велев: Пари има, за да се разплатят хората, които са си свършили работата

„Г-жа Комитова не иска да води диалог с браншовата камара „Пътища“, с което поставя под въпрос индустриалните отношения в Европа. Тя иска да разговаря със собствениците на фирми, а те са се сдружили“. Това заяви Васил Велев от АИКБ пред Nova News.

Според него от инфлацията при планиран недостиг от 5 млрд., има излишък 1 млрд.

„Пари има, за да се разплатят хората, които са си свършили работата, както и да се компенсират потребителите на свободния пазар за високите цени в енергетиката. Има натиск от членовете на АИКБ за протестни действия“, разкри той.

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ сподели, че става дума за около 40 млн., които са изработени от 6 месеца и не са платени, не е имало и аванс. Договорката е била да бъдат платени до миналия петък, но това не е сторено.

По думите му мнозина имат и заеми, които не могат да изплатят. Той определи неизплащането на средствата като опит на служебното правителство да не се поема отговорност, защото му се вижда прекомерна.

„Искаме увеличение на прага за бедност, както и компенсация на училищата заради високите цени на тока и газа“, завърши президентът на КНСБ.

- реклама -