президент, Стратегически съвет, анализ,

Васил Тончев: С издигането на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков Борисов още веднъж показва своята политическа находчивост

С издигането на кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков Борисов още веднъж показва своята политическа интуиция и политическа находчивост. Това мнение изрази пред БНР социологът Васил Тончев от агенция „Сова Харис“.

„Главният резултат няма да бъде победата на президентските избори. Ходът от страна на ГЕРБ е много елегантен“, изтъкна Тончев. Според Тончев в изолация от всички останали политически сили, от ГЕРБ застават зад кандидат, който ще има обществена подкрепа от авторитетни и широки социални кръгове.

„Проф. Герджиков ще бъде много дистанциран от ГЕРБ, включително като политическа визия. Не мисля, че ще бъде човекът, който ще бъде на дистанционно от Борисов, както други кандидати, които Борисов е номинирал и изтласквал на водещи политически позиции“, коментира Тончев в предаването „Преди всички“.

По думите му присъствието на Герджиков в политическия живот ще постави в трудно положение ДБ.

„ГЕРБ просто успя да ги изпревари, Борисов се оказа политически по-ловък. Голяма част от техния електорат, сподвижници ще подкрепят Анастас Герджиков.“

- реклама -