сн. Фейсбук

Васил Божков ще води две листи, партия „Българско лято“ внесоха документи в ЦИК

Отказ от коалиция след изборите декларираха и от партия „Българско лято“. Председателят на партията Борил Соколов каза, че Васил Божков ще води две листи на формацията и изрази надежда той да се върне в страната:

„Дошъл е момента всички да искат справедливост за всяко едно естество, така че ние вярваме, че влизаме на тези парламентарни избори. Със сигурност ще чакаме повече гласове от чужбина. Ние дори до днес отваряме нашите листи за хора от чужбина. Т.е., имаме кампания, с която приканваме хора от чужбина да се включват в листи. Все пак знаете, България е там, където има българи. Не трябва да ги използваме само като гласоподаватели – това са хора с опит, хора видели как се случват нещата на Запад и ние сме готови да отворим листите си за тях. Точно защото сме категорични, че ще влезем, не сме готови на коалиция. Готови сме с някаква работа съвместна, но само ако другата партия се съгласява с нашите точки“,  съобщиха от формацията.

Въпреки че депутатите на 45-ото НС отхвърлиха решението за създаване на т.нар. МИР „Чужбина“, от гражданската платформа посочват, че нашите сънародници имат право да участват активно в политическия живот на България, както и да имат свои представители при вземането на важни политически решения.

- реклама -