Васил Божков арест Абу Даби
сн. БГНЕС

Васил Божков е предал сигнала си към Европейската комисия

Хазартният бос с 18 обвинения Васил Божков, който продължава да се укрива в Дубай, съобщи чрез нова публикация в социалната мрежа Фейсбук, че освен на българската прокуратура е предал сигнала си за рекет, злоупотреба с власт и изнудване и към ЕК.

„Миналата седмица сигналът ми за рекет, злоупотреба с власт и изнудване е предаден и на българската Прокуратура, която бездейства. Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства“, пише Божков.

„Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване„, съобщава още чрез профила си в социалната мрежа Божков.

В заключение той казва, че ще предостави доказателства, записи и свидетелски показания по случая на компетентните институции. „Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата“, казва Божков, който по-рано анонсира, че утре ще предложи идеите си за нов политически проект.

- реклама -