предупреди за

Вашингтон предупреди за възможни атентати в Истанбул

Американският държавен департамент предупреди за засилена заплаха от терористични нападения срещу американски граждани в Истанбул. Департаментът разпореди на семействата на служителите в консулството на САЩ в мегаполиса да напуснат Турция.
В същото време американските граждани бяха предупредени за втори път в рамките на седмица да обмислят внимателно дали се налага да пътуват за страната „в този момент“, предаде БНР.
Посочва се, че решението се отнася само за служителите от генералното консулство в Истанбул. То не включва служителите от другите дипломатически представителства на САЩ в Турция – посолството в Анкара и консулството в южния град Адана. Преди това американското външно министерство предупреди гражданите си да не пътуват в Турция.
Вчера неизвестни нападатели раниха влиятелен представител на опозицията в турския парламент. Заместник-председателят на Народнорепубликанската партия Бюлент Тезджан беше прострелян в Айдън. Навръх националния празник бяха арестувани 12 предполагаеми терористи.
- реклама -