Варненският съд освободи 17-годишния младеж, който уби баща си в Осеново

Осеново убийство момче баща майка мярка Юлиян Георгиев

Варненският окръжен съд реши да пусне от ареста 17-годишния младеж, обвинен за убийството на баща си в село Осеново.

Владислав, който е руски гражданин, може да продължи да ходи на училище, но ще бъде под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая към Районното управление в Аксаково.

Според адвоката на момчето най-вероятно то и майка му ще се върнат в дома си в село Осеново.

Според защитника Юлиян Георгиев майката и синът са били жертви на системен тормоз и физическо насилие в дома. Те обаче не са подавали сигнали до социалните с искане за защита. Някои от съседите знаели за проблемите в семейството, но никой не е предприел действия.

По първоначална информация семейството е от Москва, но преди 5 – 6 години продали жилището си там и купили имота в село Осеново. Убитият 42 годишен мъж е имал бизнес у нас.

17-годишният Владислав е бил в положение на неизбежна отбрана, коментира още Георгиев.

По думите му младежът не трябва да бъде наказван изобщо, защото е спасявал живота на майка си, както и своя. „Обвинението, което прокуратурата е повдигнала, е възможно най-тежкото. Това е едно дете – отличен ученик, активен участник в олимпиади и конкурси. Ситуацията е била изключително критична за крехката му психика“, обясни юристът.

Защитникът акцентира върху това, че днес майката на Владислав е дошла в съдебната зала с видими следи от насилие по тялото и лицето. С наранявания е и 17-годишният младеж. Има назначени експертизи по случая, продължават и разпитите на свидетели.