Варненски лекар към дете: Млъкни, лигла, писнало ми е от такива като теб (Скандални сигнали)

Варненски лекар към дете: Млъкни, лигла, писнало ми е от такива като теб. Това се казва в сигнал, подаден до Нelpbook.

В платформата е подадено оплакване за ужасно грубо отношение на лекар към дете във варненска болница:

„Влязохме в кабинета на лекар

от поликлиника „Света Анна“ с петгодишната ми дъщеря, тя плачеше от страх. След което последваха заплашителни и груби думи от въпросния доктор. Започна да крещи на дъщеря ми – „млъкни, лигла, не си възпитана, писнало ми е от такива като теб“.

Започна да ръкомаха с пръст

пред лицето й и да я заплашва, че ще стане лош, ако не млъкне. След което го попитах-докторе какво е това държание от вас, и той се обърна с думите – коя съм била, че да му казвам как да се държи. Изгони ни от кабинета. Подадох жалба при управителя на поликлиниката. Моля да се вземат необходимите мерки“.

Получено е и оплакване,

адресирано към БАБХ, относно грамаж на поръчана храна от софийски ресторант. Каква била изненадата на нашия потребител, когато решил да претегли храната на кухненската си везна – разликата от обявеното в сайта на ресторанта била цели 300 грама. След обаждане по телефона и поискана компенсация, последвало обещание за връщане на отговор,

което така и не последвало.

Преди няколко дни чрез платформата на Helpbook.info е получен и сигнал, касаещ проблемен участък в район „Възраждане“. Последва реакция и ето какво бе предприето по въпроса, описано в нов сигнал:

„На 17.01.2023 г. в беше извършен опит

да бъдат коригирани безумията, сътворени по-рано от същия район „Възраждане“, който опит, ако не беше тъжен, щеше да бъде много комичен. По-конкретно, през деня беше запълнена с плочки една малка част от калното петно върху тротоара, беше разбит старият дънер пред пешеходната пътека и някак върху неговите корени беше закрепена млада фиданка.

Напълно безумно и неразбираемо

за мен а вероятно и за останалите граждани. Логично, последва поредица от иронични коментари и видео колажи в социалните мрежи на тема „компетентността на ръководството в район „Възраждане“ и една конкретна политическа партия“. Вероятно служителите в общината са много заети да прекарват значителна част от работното си време в споменатите социални мрежи,

защото още същия ден до вечерта

животът на току-що засадената млада фиданка рязко приключи. Грозната картинка в края на пешеходната пътека си остана. Кофите за боклук също си останаха непосредствено до пешеходната пътека. Опасностите от инциденти с инвалиди и слепи хора, преминаващи през пътеката, също си останаха. За пълнота на изложението съм приложил

необработени снимки, потвърждаващи развитието на случая.

Във връзка с изложеното по-горе бих искал да получа конкретни отговори на следните въпроси:

1. Кой плаща за времето, труда и всички изразходвани материални ресурси при така създалата се развръзка?

2. Конкретно по дати и дейности – какви суми са платени за всяка стъпка по „облагородяването“ на района от самото начало?

3. Как и кои служители ще понесат отговорност за очевидно лошото планиране и изпълнение?“, се пита в сигнала.

- реклама -