Варди, Кейхил
Джейми Варди и Гари Кейхил по време на мача срещу Белгия в груповата фаза

Варди и Кейхил спират с националния отбор на Англия

Националите на Англия Джейми Варди и Гари Кейхил се отказват от тима. Причината – да дадат възможност на мениджъра Гарет Саутгейт да изпробва нови играчи. И двамата бяха част от тима, който завърши четвърти на Мондиал 2018.

Варди, който има 26 мача за островитените, каза, че е уведомил Саутгейт още през лятото в Русия. „От доста време го обмислям. Няма да стана по-млад. А Саутгейт иска да направи отбора по-млад. И е разбираемо – това му донесе успех в Русия“, заяви 31-годишният нападател на Лестър. Той записа четири мача на Мондиала, само три години след дебюта си през 2015-а.

Варди и Кейхил: Вратата не е напълно затворена

„Гарет ми каза, че усеща, че мога да помагам още. Тоест, не сме затворили вратата напълно. Ако всички са контузени едновременно, ще се отзова. Няма вариант да откажа“, добави Варди, който има 7 гола за националния тим.

Кейхил записа само един мач по време на Мондиала в Русия, но е най-опитният в отбора. 32-годишният защитник има 5 гола в 61 срещи, като дебютира през 2010-а и дори е носил капитанската лента.

„Идва ново поколение и това е идеален момент да се откажа. За мен беше чест да играя за Англия. Но никога няма да затворя изцяло вратата. Ако има проблеми, ако се нуждаят от мен – ще дойда. Ще играя, щом трябва“, каза Кейхил пред телевизията на клубния си тим Челси.

- реклама -