Въоръжен мъж уби един студент и рани още 11 души в китайски университет

Въоръжен мъж уби един студент и рани още 11 души в технически университет в югозападната китайска провинция Юнан, при поредния свързан с насилие инцидент на публично място, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местните власти.

Двайсетгодишният мъж с фамилно име Ян ранил девет студенти и двама преподаватели, съобщиха властите на град Анин в социалната мрежа Veibo, китайска версия на Twitter. Властите не уточниха какво е било използваното оръжие и съобщиха, че случаят се разследва от компетентните органи.

Свързаните с насилие престъпления са относително редки в Китай, особено в големите градове, където сигурността е засилена, въпреки че през последните години бяха извършени серия нападения с ножове, брадви и автомобили, отбелязва агенцията.

Държавните медии съобщиха вчера, че полицията с Североизточен Китай е задържала шофьор, който блъснал автомобила си в група деца пред начално училище, при което загинаха най-малко шест и бяха ранени 17 души, повечето ученици.През октомври китайската полиция съобщи, че издирва 30-годишен мъж след нападения с нож в северната провинция Хъбей. През септември в Китай беше екзекутиран мъж, убил девет ученици и ранил 11 при атака с нож в средно училище в централната китайска провинция Шенси през април.

- реклама -