консултации, Румен Радев, партии, коалиции, мандат, правителство

Осъждан за убийство нахлу въоръжен в приемната на президентството (ОБНОВЕНА)

72-годишен мъж опита да нахлуе в приемната на президентството тази вечер. Той е бил въоръжен с пистолет с два пълнителя.

По информация на БНР мъжът е заплашил че ще стреля във въздуха, ако не му бъде обърнато внимание. Веднага след това гардове от НСО и служители на жандармерията са го обезвредили.

Не е имало нахлуване в сградата на президентството, съобщиха от пресекретариата на държавния глава. Още на входа на приемната органите на реда са задържали мъжа за агресивно поведение. При обиска у него е открит пистолет, но мъжът не го е вадил, нито е заплашвал с оръжието.

В момента полицията изяснява произхода на пистолета, който е носел възрастният мъж. Най-вероятно оръжието е било законно преди време, но разрешителното му не е било подновено. Мъжът е бил осъждан за убийство преди повече от 10 години, но не е излежал цялата си присъда. Екипи на МВР извършват обиски в дома на пенсионера. Все още се изясняват и мотивите му. При влизане в приемната на президентството мъжът се оплакал, че никой не му обръща внимание и поискал среща с държавния глава. При проверката е станало ясно, че той е въоръжен, а пистолетът му е бил отнет. От НСО обясниха, че техен екип е предал мъжа на Жандармерията. Изясняването на случая продължава.

По случая е образувано досъдебно производство, изясняват се всички обстоятелства по случая.

 

- реклама -