Кралица Елизабет простуда служба

„Въобще не боли”:Кралица Елизабет II призова за ваксиниране

Кралица Елизабет II от Великобритания призова жителите на страната да се ваксинират срещу COVID-19, добавяйки, че инжектирането на ваксината, което тя получи през януари, е напълно безболезнено, съобщи Би Би Си.

По време на видеоконференция със здравни служители кралицата беше попитана за опита си с получаването на ваксината срещу коронавирус.

Кралица Елизабет II на 94 г. и съпругът й принц Филип, който тази година навършва 100 години, получиха първата си доза от ваксината през януари.

„Според мен това беше напълно невинна процедура”, каза с усмивка кралицата. „Мина много бързо и впоследствие получих много писма от хора, които бяха изненадани колко лесно беше да се ваксинирам.“

Елизабет II отбеляза, че не почувствала болка от инжекцията, като добави, че сега се чувства в безопасност.

По време на видеоконференцията тя също сравни пандемията с чума, обхванала целия свят.

Кралицата добави, че споделя чувствата на някои хора, за които ваксината може да не е най-лесната процедура, но призова британците първо да мислят за другите, а не за себе си.

Министърът на Великобритания пож въпросите за ваксинирането Надхим Захави каза, че социологическите проучвания показват, че до 15% от населението на Обединеното кралство е скептично настроено към ваксината; това отношение е особено широко разпространено сред чернокожите жители на страната и някои етнически малцинства.

Някои проучвания също установяват, че отношението към ваксината може да варира в зависимост от нивото на осигуряване на дадена област.

- реклама -