Ванга позна: Иде глад (Какво се случва?)

Петричката пророчица Ванга може би е познала, че светът ще бъде ударен от глад. Според експерти войната в Украйна може да предизвика глобална продоволствена криза.

Шефът на една

от най-големите компании за производство на торове в света заяви, че войната в Украйна ще предизвика шок за глобалното предлагане и цената на храните и опасност от глад, съобщи BBC.

Директорът на Yara International Свейн Торе Холсетер прогнозира, че цените на торовете, които са поскъпнали още преди руската инвазия заради рязко покачващите се цени на газа, вероятно ще

продължат да растат.

Yara, която оперира в повече от 60 страни, купува значителни количества основни суровини от Русия. „Вече бяхме в трудна ситуация преди войната“, каза Холсетер пред британската медия. „Сега това е допълнително прекъсване на веригите за доставки, а се приближаваме до най-важната

част от този сезон

за северното полукълбо, където трябва да се придвижат много торове. Очаквам целия процес да бъде остро засегнат от войната и санкциите срещу Русия“, добави той.

При криза: Обявиха колко петрол и пшеница имаме – Flashnews

Русия произвежда огромни количества хранителни вещества, като калиев карбонат и фосфат – ключови съставки в торовете, които

позволяват на растенията

и културите да растат.

„За въпросът вече не е дали се придвижваме към глобална продоволствена криза. Важно е колко голяма ще бъде кризата“, добави Холсетър.

Какво предсказва Ванга?

Човечеството ще бъде засегнато от тежък глад. Хората ще трябва да ядат бръмбари, листа и кал, за да оцелеят. Това, което се случва на всички континенти, е подобно на това, което виждаме във филмите на ужасите. Нахлуването на скакалци от Африка ще засегне зърнените култури и ще доведе до гладуване на населението, което също ще доведе до въоръжен конфликт между нациите.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено