Вандализъм в Бургас: Мъж с пистолет унищожи устройство за велосипеди под наем

Мъж откри стрелба по велостоянка в бургаския комплекс Славейков. За щастие ранени няма.

Полицията разполага с видеозапис на случката и вече издирва извършителя.

Камерите за видеонаблюдение в района са уловили млад мъж, който вади огнестрелно оръжие и стреля в електронното табло на устройството за наемане на общински велосипеди. Преди стрелбата мъжът и негов приятел се въртят около велостоянката. Агресията на стрелеца е необяснима.

„Няма пострадали, но вчера бях информиран, че на две от велостоянките, където са колонките от където се взимат велосипеди под наем, камерите са заснели как мъж с качулка минава и вади огнестрелно оръжие и стреля в екрана на компютъра. И реално той е похабен и сега трябва да сменяме наново цялата велоколонка. Изпратили сме сигнал до полицията, опасното е, че това се случва в оживено пространство и може да пострада и невинен човек”, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Двата изстрела са развалили устройството, което е на стойност 2300 лева. От общинската администрация обаче са щастливи, че в момента на стрелбата е нямало наблизо деца, каквито непрестанно минават в този район заради намиращия се в близост спортен център.

- реклама -