Ван Аерт, Кавендиш
Снимка: twitter.com/LeTour

Ван Аерт взе последния етап в Тур дьо Франс – ВИДЕО

Ваут ван Аерт (Йъмбо-Висма) завърши по забележителен начин изключителното си представяне в Тур дьо Франс 2021. След като спечели планински етап и часовник, той триумфира и в спринта в центъра на Париж. Ван Аерт изпревари Марк Кавендиш и не му позволи да подобри рекорда на Еди Меркс от 34 победи в Тура. Кавендиш все пак завърши със зелената фланелка за най-много точки. Той я спечели за втори път след 2011-а година.

Победител в генералното класиране за втора поредна година е Тадей Погачар. Колоездачът на ОАЕ отнесе конкуренцията още в първия часовник в петия етап. След това 22-годишният словенец нямаше никакви проблеми да задържи аванса си. Той взе и последните два планински етапа, за да подчертае доминацията си.

Абсолютно невероятно и не знам коя победа е по-сладка. Миналата година нямаше напрежение, не очаквах да стана първи, щях да бъда щастлив и с второто място, но станах първи в последния етап. Тази година бях в жълто още от първата седмица и беше различно. Но съм горд и от двете“, каза Погачар.

- реклама -