изнасилвач

„Валиумният изнасилвач” бе върнат зад решетките

През 7-те дни, в които бях задържан, аз непрекъснато бях бит, ритан, злоупотребяваше се с мен. Моля, не ме връщайте в килията. Няма да се скрия и да извърша престъпление, докато съм под домашен арест.

Това заяви пред Софийския районен съд нидерланденцът Йохан Стелингверф, станал известен като „валиумният изнасилвач“.

Той беше задържан незабавно и отведен в ареста по разпореждане на съдията от Софийския районен съд Гюляй Кокоева.

По-рано Йохан бе доведен с полиция, след като прокуратурата внесе искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. Чужденецът получи обвинение и по второ дело за изнасилване.

Според съда има опасност Йохан да извърши ново престъпление и да се укрие, тъй като договорът му за наем на жилище в София изтича на 18 януари.

От доказателствата по делото ставало ясно, че унгарката, която го обвинява, е дала описание на мъжа, който я е изнасилил, което съвпада с външния вид на Стелингверф. Тя е описала подробно и разположението на стаите в жилището му.

Съдът даде възможност на нидерландеца да посочи човек, свой близък, който да бъде уведомен за ареста. Йохан съобщи телефонен номер на български оператор на жена с име Джесика.

Първоначално той бе задържан на 26 декември по жалба на 32-годишна софиянка. Тогава градският съд го пусна под домашен арест. Двама адвокати защитават нидерландеца в съда. Те заявиха, че няма обосновано предположение Йохан да е извършил престъплението.

„Има само разпит на пострадалата унгарка, който наподобява еротичен разказ на шестокласник“, каза един от адвокатите.

източник: 24 часа

- реклама -