Валери Симеонов Делян Добрев, оставки парламент имоти проверка прокуратура КПКОНПИ

Валери Симеонов за Васил Божков: Хулиганче със спрей в ръка на улицата – това е той

„Поведението на Васил Божков е на едно невъзпитано хулиганче и не мога да ги приема за сериозно“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова ТВ. „Нормално ли е човек с 18 обвинения да не се защитава, а да хвърля всякакви други обвинения?“, попита той.

„Всеки може да говори каквото си иска, но трябва да има доказателства. Той през цялото време блъфира. Хулиганче със спрей в ръка на улицата – това е той. Чуди се кой да напръска с червена боя“, каза Симеонов.

Симеонов коментира отпора на хазартния бизнес срещу предложените мерки за регулиране на сектора.

„О, милите, и те ли са икономика вече? Като засегнеш някакви интереси, така става.“, заяви Симеонов. Той даде примери как няма лобизъм – като предлагал мерки срещу Божков, щял да разчисти пътя на други, а такова нещо няма, по думите му.

Монопол, картел, договаряне на еднакви цени – това са претенциите на Валери Симеонов към Валентин Златев, който лидерът на НФСБ буквално посочи като своя следваща цел.

Той попита защо оплаквания и открити писма се пишат до медиите, а не до него. Попитан от Нова телевизия защо КЗК не вижда това, което той вижда, Симеонов отвърна, че живите хора се подлагат на натиск, на заплахи, като даде пример с мафията в Италия. Поканете и питайте КЗК, след като на всички ни е ясно, добави Симеонов.

- реклама -