Валери Симеонов, НФСБ, ВМРО, преговори, медийни изяви

Валери Симеонов: Явяването на евроизборите не е от значение за работата на коалицията

След сериозен анализ до късно вечерта за нас като партия се изправя въпросът дали медийните изяви и декларации не са поредни стъпки в посока самостоятелно явяване, или с друга коалиция на колегите от ВМРО.

Това каза в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов, по повод декларацията на партията, в която обявява, че замразява преговорите с ВМРО.

„Ако е така, не би ли било по-редно това да бъде оповестено. Няма драма в това. Да бъде казано на нас и на обществото чрез медиите“, заяви той.

„Да се явим сами на европейските избори може да стане, може и да не стане. Към момента заявяваме, че прекратяваме започнатите преговори за явяване с ВМРО до изясняване на всички проблеми, създадени от медийните изяви от последната седмица“, обясни той.

„Тепърва би трябвало да се изяснят разминаванията. Защо се излиза с декларации, какъв е смисълът на тези няколко поредни медийни изяви. Защо трябва да отговаряме през медиите. Не мисля, че това е конструктивно“, посочи лидерът на НФСБ.

„Нямахме намерение да го оповестяваме, но започнахме тези преговори за съвместно явяване във вторник. В петък излиза едно изказване, което не можем да приемем. Решаваме да не се конфронтираме, преглъщаме определения на лидера на ВМРО от Казанлък. И в понеделник нова декларация, в която колегите поставят въпроси, които трябва да бъдат поставени в коалиционен формат, ако още сме коалиция, естествено“, каза Валери Симеонов. „Няма как да приемем обобщения, че коалицията била раздирана от това, че отделни политически фигури се боричкали за егото си“, обяви той.

В отговор на въпрос „Атака“ била ли е поканена на разговорите, Симеонов уточни: „Да, беше поканена. 3 поредни седмици е канена. Никой от тях не присъства. Поканата става със SMS или телефонно обаждане. Определя се залата, мястото и часа. Никой не идва“. „Не са прекъснати комуникациите. Това си е тяхно право, могат и да не идват“, каза още Валери Симеонов.

- реклама -