мажоритарно гласуване Сова Харис партии евроизбори ГЕРБ БСП ДПС социологически агенции, анализи резултатит проучване електорални обществени нагласи

Валери Симеонов: Ще предложим създаването на изборна полиция (ВИДЕО)

Много скоро ще предложим създаването на специално звено в полицията – „Изборна полиция“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в парламента.

Според него купуването на изборни гласове у нас се е превърнал от явление в контролиран процес, а полицията и прокуратурата не полагат необходимите усилия, за да го пресекат.

„Купуването на гласове става много често в присъствието или в близост на полицейски автомобили. Никой не забелязва, никой не обръща внимание. Започвам да си мисля, че това става с мълчаливата подкрепа на нашия по-голям партньор“, смята Симеонов.

„Странно защо всички се вторачват в това как са се представили партиите от „Обединени патриоти“. Някак си никой не обръща внимание на резултатите на ДПС например. Продължава странния феномен на масова подкрепа на ДПС в Северозападна България – Монтана, Видин и Враца“, коментира още лидерът на НФСБ. Според него обаче подробният анализ на резултатите от няколко секции показва, че такава подкрепа има и за големите партии – ГЕРБ и БСП.

Относно възникналото напрежение между две от партиите в коалицията „Обединени патриоти“, Симеонов коментира: „Атака“ и ВМРО да се разберат помежду си, зрели хора са. Нивото на взаимоотношенията започва да пада“.

- реклама -