патриотите

Валери Симеонов: Шансовете за съставяне на правителство намаляват

Шансовете за съставяне на правителство намаляват. Това заяви в студиото на предаването „Денят започва“ по БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той обърна внимание, че патриотите осъзнават добре, че от заявките на БСП и ГЕРБ става ясно, че няма големи шансове закабинет в рамките на 43-тото НС.

Симеонов подчерта, че и за ПФ, и за коалиция Обединени патриоти най-важното е изпълнението на дълга да бъдат отговорни политици и да оставят интересите. Това налагало да се вземат всички възможни мерки, за да не се стигне до парламентарна криза, служебно правителство, ново правителство.

В много добри отношения сме с колегите от ГЕРБ, но лошото при тях е, че политиката там се определя еднолично. Иначе няма да чуете от мен лошо за ГЕРБ, посочи Валери Симеонов. Той не смята, че промяната в поведението на ГЕРБ е продиктувана от тяхното предложение за пенсиите от 300 лева. Въпросът за повишаването на пенсиите бил повдигнат на 1 декември миналата година, но го оставили за тази. Този въпрос съществува и в програмата, под която ние сме се подписали. ГЕРБ много добре знаят нашата позиция по този въпрос. Ние сме внесли предложението преди 10-ина дни, обясни патриотът.

Той е категоричен, че въпросът за пенсиите не е препъникамъкът, за да се промени отношението. Причината е подадена нова команда. Пенсиите са само поводът. Пенсиите в България са два пъти по-ниски от пенсиите в Албания. По-ниски са и от тези в Сърбия, коментира още Валери Симеонов.

 

- реклама -