НФСБ Бяла Валери Симеонов акция Слънчев бряг заведение проверки контролът

Валери Симеонов се зарече да спре алкохолните обиколки в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че алкохолните обиколки в Слънчев бряг ще бъдат спрени. В интервю за bTV той посочи, че има разбиране от управата на курорта, че т.нар. „пъб кроулове“ не носят нужните приходи и дори попадат в сферата на сивата икономика.

„Плащат еднократно на туроператора, след като пристигнат, събират се 150-200 души и обикалят по заведения, където никой не им издава касов бон, фактури или др. в тези кръчми. А рискът от алкохолно отравяне е голям”, коментира той.

Слънчев бряг си е изградил слава на алкохолна дестинация за купони и който е решил да се възползва от евтиния алкохол у нас ще се възползва, коментира още вицепремиерът. По думите му Слънчев бряг е уникален с многото супермаркети и всеки може да си купи водка и уиски, но там алкохолът е с бандерол.

Според Симеонов досега КАТ са влизали в курорта само при инцидент.

„По алеите цареше хаос – файтони, влакчета с по над 10 ремаркета, електрически триколки, стелажи са заели тротоарите напълно незаконно, описа той ситуацията по пътищата в самия курорт. След акцията с полицията, НАП и данъчните са установени липси на касови апарати, на трудови договори и на регламент къде може да се карат въпросните атракциони“.

За шест дни са съставени 11 акта за шум в курорта, като има нарушители, глобявани почти всеки ден, съобщи Валери Симеонов.

Той предупреди туристите да бъдат бдителни за джебчии, тъй като „цели кланове мургави събратя са се позиционирали там”, „усъвършенствали са се и работят с техника за термонаблюдение, дебнейки хората, които се къпят през нощта или се отдават на други неща „по двойки”.

Слънчев бряг е нарицателно за това какъв туризъм не бива да правим, категоричен беше Симеонов.

По повод оградата по границата с Турция вицепремииерът посочи, че е убеден, че Елена Йонева е изнесла информация в ущърб на националната сигурност и тя ще трябва да даде обяснения, заедно с президента Радев.

- реклама -